Lugeja, Briti peaminister kutsub sind Londonisse

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiastaadion
Londoni olümpiastaadion Foto: SCANPIX

David Cameron kutsub inimesi «tagasi pealinna» – pärast seda, kui olümpiahoiatused Londoni keskusest «kummituslinna» kujundasid – heidutades eemale nii tavakülastajaid kui turiste.

Ühistransport on siiani vastu pidanud, kuigi reedel tekkis seoses kergejõustikustaadioni avamisega ärev hetk – Stratfordi olümpiaparki suunduvate spordisõprade arv kahekordistus enam kui 200 000 peale.

Peaminister on andnud teada, et «liiklussüsteemi kokkukukkumise oht», mis töölkäijaid ja külalisi kauge kaarega ringi minema motiveeris, on alistatud.

«London toimib ja ärid on avatud. Tulge tagasi pealinna, tulge ja ostelge, tulge ja sööge Londoni restoranides. Andkem oma parim, et kogu Londoni majandus sellest [olümpiast] kasu saaks,» ütles Cameron Sky Newsi vahendusel.

Cameron tunnistas, et probleeme veel on, mainides tühje istekohti ja turvamist.

Poed, hotellid ja teatrid kurdavad, et nad kannatavad tühjade tänavate tagajärgede all – mis seab suure küsimärgi alla mängudest oodatud kiirtulu.

Pigem muretsevad mõned, et olümpia lükkab riigi sügavamale majanduslangusse.

Cameron rõhutas, et mängud on ärile suurepärane platvorm.

«Ma tahan tuua siia äri, ma tahan tuua siia investorid. Je me oleme näinud suuri edusamme. Näiteks ütles Warner Bros, et nad väntavad oma järgmise suure Tom Cruise’i filmi just nimelt siin, Britannias,» ütles ta.

Kultuuriminister Jeremy Hunt selgitas, et turismitööstus peab oskama näha olümpiat pikas perspektiivis.

Hunt toonitas, et mängud on pannud linnale globaalse «pitseri», mis end tulevikus ära tasub.

«Kes oskaks paluda paremat kingitust?» küsis kultuuriminister.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles