Arumäe: Eesti tarbijate optimism püsib kõrgel

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Toomas Huik

Eesti tarbijad pole end tööstustoodangu nõrkusest ja eksporditulude vähenemisest kõigutada lasknud, kirjutab SEB analüütik Ruta Arumäe nädalakommentaaris.

«Optimism püsib kõrgemal kui teistel Eurotsooni tarbijatel, sest rasked ajad ja rasked otsused on siinkandis juba ära tehtud, rasket võlakoormat kukil vähendatud ja sääste mustadeks päevadeks kogutud, nii et võib kriisiaegadel tagasi hoitud tarbimissoovidele järele anda küll,» kirjutab Arumäe. «Tarbijate kindlustunne on küll juunis ja juulis veidi allapoole tiksunud, tulenevalt muredest eurotsooni ja üldiste majanduse väljavaadete pärast, kuid iseeneste finantsseisu nähakse endiselt stabiilsena ja mingit muutust selles osas ei ole. Ajaloolistele madaltasemetele alanenud Euribor rõõmustab ka suurt osa tarbijaist, jättes väiksematest laenumaksetest rohkem raha kätte, mida poodnikele viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles