Acer EG Võrguteenuse läbipaistvusest: me ei ole veel uuringutulemusi avaldanud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitoru.
Gaasitoru. Foto: Priit Mürk

Euroopa energiasektori järelevalveasutuse Aceri esindaja kinnitas, et gaasivõrguettevõtete läbipaistvuseeskirjade rakendamise uuringu kokkuvõtteid ei ole veel tehtud ning Acer ei ole ka EG Võrguteenuse läbipaistvust kuidagi kommenteerinud.

«Esimesed uuringu kokkuvõtted tehakse alles oktoobri alguses regulaatorite kogunemisel Madriidis,» tõdes Aceri esindaja Erik Rakhou EG Võrguteenuse juhi Sergei Jefimovi päringule saadetud vastuses.

«Me ei ole avaldanud ühtegi läbipaistvust puudutavat uuringut,» kirjutas ta selgitades, et nad avaldasid oma kodulehel vaid küsitluslehed, tagamaks, et seal kogutud info on õige.

Aceri sõnutsi on sõltumatus Norra energiaportaalis Montel avaldatud ja kogu poleemikale aluse pannud väide, mille kohaselt on EG Võrguteenus euroliidu läbipaistmatuimaks võrguettevõtteks, portaali enda interpretatsioon Aceri uuringu töövariandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles