Kurgikasvatajad: öökülmad tänavust saaki ilmselt ei vähenda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgid Põltsamaa konservitehases
Kurgid Põltsamaa konservitehases Foto: Mihkel Maripuu

Hiljutised öökülmad panid Kesk-Eestis avamaakurgi kasvu seisma, kuid kui soojad ilmad jätkuvad, tõotab tagasilöögile vaatamata tulla päris korralik saak.

Imavere valla Eistvere küla köögiviljakasvataja Kuido Paimla ütles «Aktuaalsele kaamerale», et kurk on kapriisne taim – kui temperatuur langeb ikka alla kümne kraadi, tema enam kasvada ei taha, vahendab ERR Uudised.

«Tänavune aasta lõppkokkuvõttes tuleb hea, vähemalt minu põllul,» ütles Paimla ja lisas, et kuigi viimaste päevade öökülmad panid taime kasvu kinni, kosub kurk uuesti mõne päeva ja hakkab kasvama.

Umbes 75 protsenti Eistvere kurgisaagist on Põltsamaa Felixile juba üle antud, kuid kuna avamaakurk tahab külmade ööde järgselt veel põllul kosuda, tekkis Felixis toorme põud ja nii tuli tootmisliin hoopis seisma panna.

Ettevõtte ostuspetsialist Leo Dapon on kõikide lepingupartnerite põllud üle vaadanud ja ütleb, et kui nüüd sooja peaks, saavad kurgikasvatajad päris korraliku saagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles