Kümmekond karu piirasid Eesti matkajad Siberi avarustes sisse

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karud Tartu maantee ääres.
Karud Tartu maantee ääres. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti matkasellidel tuli teel maailma lõppu pista rinda näljaste karude, verejanulise burjaadi mehe, tülinorijatest kurjategijate ja rikkis autodega.

Maailma lõpuks nimetab rännumees Marko Kaldur kaugeimat paika, kuhu üheteistkümneliikmelisel seltskonnal õnnestus läbi karmi, kuid hingematvalt kauni Siberi maastiku kolme maasturiga rühkida, kirjutas Õhtuleht.

Kalduri sõnul oldi maailma lõpust kilomeetri jagu tagasi, kui juhtus õnnetus ja jõge ületades tõukas vool ühe autodest mustendavasse auku, mispeale masin vajus akendeni vette.

Uppuvale sõiduvahendile seoti külge köis ja tõmmati teise maasturi jõul vahutavatest voogudest välja ja sinnasamma otsustati püstitada telgid, et lasta masinal kuivada,

«Järsku märkasime, et põõsast vaatab karu, siis pistis teisest põõsast pea välja teine karu ja juba jooksid ringi karupojad,» kirjeldas Kaldur.

Rändurid panid telgid kokku ja varjusid maasturitesse, kuid mesikäpad autodesse tungida ei üritanud, vaid otsisid laagriplatsi ümbruses söögipoolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles