Koolikokad istuvad juba koolipinki

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu koolisööklate kokad.
Pärnu koolisööklate kokad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Augusti kolmas nädal toob üle Eesti kokku koolikokad ja -toitlustajad, et koolitoiduteemadel oma oskusi täiendada.


Tervise Arengu Instituudi korraldatud koolituspäevade eesmärk on koolitoidu hea maine kujundamine, toitlustajate motivatsiooni tõstmine ning uute ideede pakkumine igapäevatööks koolimenüüde koostamisel.

Teemad, mis päeva jooksul nii teooria kui praktikas läbi võetakse, on:

• tervislik ja maitsev koolitoit - toitude maitsestamine, soovitused toiduvalmistamiseks
• toiduportsjonite koostamine ja serveerimine koolis
• puu- ja köögiviljade kasutamine koolitoidus
• kalatoidud koolimenüüs
• menüü rikastamise võimalusi - praktiline õpe köögis koos toiduvalmistamise ja degusteerimisega.

Koolituse viivad läbi Tartu kutsehariduskeskuse toitlustuse valdkonna kutseõpetajad Elika Raal-Kikas, Tiiu Kruusmaa ja Iolanda Pärtmaa ning Santa Maria maitseainekoolitaja ja menüüinsener Ilmar Räni.

Esimene koolitus toimus 13. augustil Pärnumaa ja Saaremaa koolidele, sellele järgneb 14. augustil Läänemaa ja Hiiumaa koolide koolituspäev Haapsalu kutsehariduskeskuses ning 15. augustil kaks koolitust Tallinna ja Harjumaa koolidele Tallinna Teeninduskoolis. Neljapäeval ja reedel peetakse Lääne- ja Ida-Virumaa koolitus - Rakvere ametikoolis eesti keeles ning Jõhvi gümnaasiumis vene keeles.

Iga osaleja saab retseptide kogumiku, infomaterjalid ettekannetest ja osalemist kinnitava tõendi. Koolitused on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles