Assange peab rahvale rõdukõne?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Briti ametnikud kinnitavad, et Julian Assange, kes lubas pühapäeval rahvale kõne pidada, peab seda tegema filmistaari stiilis – Ecuadori saatkonna rõdult või videolingi vahendusel – sest vastasel korral ta arreteeritakse.

WikiLeaksi asutaja üritab vältida väljaandmist Rootsile, kus teda ootab süüdistus tõsises seksuaalkuriteos.

Sel nädalal andis Ecuador ligi kaks kuud nende Londoni saatkonnas redutanud Assangele poliitilise varjupaiga.

Briti välisministeerium kinnitas, et Assangel ei lubata Britanniast lahkuda ning ta arreteeritakse niipea, kui ta väljub saatkonna territooriumilt.

Diplomaatiliste pingete süvenedes spekuleeritakse nüüd, kas Assangel õnnestuks vältida kinnivõtmist politsei poolt, kui ta üritaks esineda saatkonna «ees».

Välisministeeriumist kinnitati, et saatkonna esiseid trepiastmeid ega ka fuajeed diplomaatiliseks territooriumiks ei peeta, kuna neid kasutavad ka teised asutused.

Seetõttu tuleb Assangel võtta sõna rõdult – järgides Argentina esimese leedi Eva Peroni eeskuju aastast 1945 – või siis keeruka videolingi vahendusel.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles