Eesti Energia küsib taluperelt liitumise eest üle 1,43 miljoni krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrienergia eksport kasvas.
Elektrienergia eksport kasvas. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht
Eesti Energia küsib Albu vallas Mägede külas elavalt perelt elektrivõrguga liitumise eest üle 1,43 miljoni krooni, mõni aasta tagasi saadud hinnapakkumised olid kordades väiksemad.

Esimest korda küsis pere Eesti Energialt liitumise kohta 2000. aastal ja firma nimetas hinnaks 520 000 krooni. Teist korda päris pere hinna kohta 2005. aastal ja siis oleks elekter majja saadud pea poole odavamalt - 259 400 krooniga, kuid ka see käis perele üle jõu, kirjutas Õhtuleht.

Kuna selle aasta jaanuaris jõustus seadus, mis lubab elektri majja toomisel oodata abi riigilt, päris pere Eesti Energialt liitumise kohta uuesti ja sai vastuse: esialgne liitumistasu on üle 1,43 miljoni krooni.

Eesti Energia Jaotusvõrgu OÜ arenduse-ehituse peaspetsialist Meelis Kaps selgitas: «Kolm pakkumist on tehtud erinevate tasu arvutamise põhimõtete ajal. Üheksa aasta jooksul on oluliselt muutunud tehnoloogiad, materjali ja ehituse hind.»

Kaps lisas, et eelmise aasta märtsis jõustusid uued liitumistasu arvutamise põhimõtted ja nende järgi on liitumistasu 100 protsenti tegelikest kuludest, kui tegu on üksikliitujaga väljaspool kindlaksmääratud piirkonda. Seega mängib olulist rolli fakt, et majapidamine asub olemasolevast keskpingeliinist kaugemal kui 400 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles