Tänapäeval tuleb laadakaupa uudistama minnes ka raha välja käia

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüübnitsa sügislaat.
Lüübnitsa sügislaat. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Vanasti laadale minnes ei küsinud keegi piletiraha, praegu tuleb pelgalt laadakauba vaatamiseks sissepääsu eest lunastada mitmeeurone pilet.

Lähinädalatel seisavad huvilised valiku ees, mis laadateekond ette võtta, kas valida Lüübnitsa kala- ja sibulalaat, Tartu külje all Ülenurmes sügislaat ja kõige tipuks Paunvere väljanäitus, kirjutab Õhtuleht.

Paunvere väljanäitust korraldav Palamuse vallavanem Urmas Astel kinnitab, et kui pääsme eest raha ei küsi, siis korraldajad ära ei majanda. Raha kulub kultuuriprogrammile, aga maksta tuleb ka maaomanikele, kelle maadele rajatakse parklad.

Mikitamäe kultuurinõunik Tiia Saarestik märgib samuti, et laada korraldajatel on vaja maksta nii päevajuhile kui ka parklate aluse maa omanikele maksta. Saarestiku sõnul esinevad oma valla taidlejad tasuta, aga kaugemalt tulnutele tuleb maksta.

Aastaid on laadalisi pahandanud Eesti põllumajandusmuuseumi territooriumil peetava Tartu sügislaada kallis pilet. Muuseumi vanemgiidi Ruth Metsalliku sõnul ajab kulud üles laadaprogramm.

«Kõik maksab, keegi ei tule aitähi eest esinema,» sõnas ta ja lisas, et kuigi parklad on tulijatele tasuta, aga tuleb need piirata ja turvafirma G4S oskab küsida turvamise eest korralikku tasu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles