Kuressaare lastekodulastele kogutakse hoidiseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moosikeetmine
Moosikeetmine Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Rikastamaks Kuressaare väikelastekodu kasvandike toidulauda, algatas mittetulundusühing Meelespea koduste mooside, mahlade ja salatite kogumiskampaania. Kampaania kestab oktoobri lõpuni.

Ettevõtmise ellukutsuja, MTÜ Meelespea liikme Piret Juhi sõnul tärkas tal lastekodulastele hoidiste kogumise idee õetütre külaskäigu järel Kuressaare lastekodusse, kirjutas Saarte Hääl.

Kuna Juhi sõnul ostetakse lastekodus suurem osa toidust poest, siis tekkis neil mõte, et lastel oleks tore süüa putru vahel ka eheda kodumoosiga, jooki valmistada kodumahlast ja süüa prae kõrvale näiteks kodust kõrvitsasalatit.

Väikelastekodu direktor Janne Tamm ütles, et ühingu idee on igati tervitatav ja tore. «Läbi aegade on lahked inimesed meie lastele sügiseti erinevaid puu- ja juurvilju toonud, ent hoidiseid pakutud ei ole. Meie kasvatajad on ka ise lastele kodus hoidiseid valmistanud, aga see kogus pole olnud kuigi suur,» ütles Tamm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles