Poest ostetud šašlõkikarbis nappis liha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanakooli šašlõkk.
Vanakooli šašlõkk. Foto: Postimehe lugeja

Šašlõki ostmine on muutumas loteriiks. Kunagi ei tea, kas karbis on lubatud kogus liha. Nii avastas üks Linnamäe lihatööstuse Vanakooli šašlõki ostnud pere, et lubadustest hoolimata lihakraami karbis napib.

Vanakooli šašlõki karbil on kirjas, et see sisaldab vähemalt 80 protsenti seakaelakarbonaadi. Kuna karp ise kaalub 800 grammi, siis liha peaks lubaduste järgi olema justkui 640 grammi. Tegelikult oli lihakraami pisut vähem kui pool kilo.

«Ei oska isegi kommenteerida seda,» oli Linnamäe lihatööstuse müügijuhi Rein Utsari esimene vastus ajakirjaniku pärimise peale. Ta kinnitas, et varem pole nende firma sellise probleemiga kokku puutunud. Müügijuhi sõnul pakitakse nende lihatööstuses kõik karbid käsitsi ning karbid käivad kaalult läbi nii pärast liha kui ma marinaadi lisamist.

«Siin saab olla tegemist ainult inimese eksitusega,» arvas ta. Utsar arvas, et kui ühes karbis on liha vähem, siis ilmselt mõnes teises peaks seda olema rohkem. Aga kuidas selline eksimus pärast korduvat kaalumist võimalikuks sai, ei osanud ta öelda.

Utsari sõnul võtavad nad ostjaga kindlasti ühendust ning pakuvad talle kompensatsiooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles