Lugeja küsib: kas Selveri toorpiimaautomaadis segatakse vana ja uut piima?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahepiima automaat.
Mahepiima automaat. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Piimasõbrast Postimehe lugeja kurtis, et Mustakivi Selverist ostetud toorpiimal oli halb maitse ning ta kahtlustas, et automaati täites lisatakse vanale piimale lihtsalt uus. Selveri kinnitusel see nii ei ole.

«Sai õhtul ostetud värsket piima Mustakivi Selveri automaadist. Miskipärast on piima värske maitse segatud pahaksläinud piima maitsega. Kas tõesti valatakse värske piim vanale piimale otsa? Või ainult mina tunnen nii?» kirjutas lugeja Tarbija 24 kaebusteraamatusse. Tema sõnul oli automaatide kasutamise esimestel päevadel piimal väga puhas maitse.

Selveri pressiesindaja Annika Vilu sõnul hoolitseb piimaautomaatide sisu eest tulundusühistu Eesti Mahe, mille esindajad käivad ise automaati värske piimaga täitmas. «Iga kord võetakse vana piim automaadist välja ning täidetakse uue piimaga, mingit segamist ei toimu,» kinnitas Vilu. Ta selgitas, et piim peab õige temperatuuriahela juures säilima pärast automaadist võtmist vähemalt 72 tundi. «Samas peab arvestama, et pastoriseerimata toorpiim on temperatuuri kõikumistele tundlikum kui tavaline pakipiim. Isegi kümme minutit päikesest palavaks köetud autos transportimist võib algatada käärimisprotsessi, seega on oluline toimetada toorpiim võimalikult kiiresti kodusesse külmkappi,» toonitas ta.

Vilu sõnul on mahepiima müük osutunud üle ootuste populaarseks, mistõttu on paaril korral otsa lõppenud nii piim kui pudelid. «Loodame, et edaspidi jagub piima ka hilisõhtustele ostjatele.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles