Otepää Lihameistrite vastulause Otepää nime kasutamise asjus

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Lihameistrite pelmeenid.
Otepää Lihameistrite pelmeenid. Foto: Otepää Lihameistrid

Otepää Lihameistrite nimel kinnitab selle juhatuse liige Kristjan Leedo, et kuigi austab Maie Niidu tehtud tööd ja pingutusi Eesti lihatoodete turul, on ajaleht Postimees ja Otepää Lihatööstus EDGAR esitanud ajakirjanduses alusetuid väiteid, mis ei vasta tõele.


Valeväide 1:  Saaremaa lihatootjad kaaperdasid Otepää nime

Otepää Lihameistrid OÜ on täiesti seaduslikul alusel registreeritud kaubamärk. Otepää Lihameistrite toodete maitsed on välja töötatud koostöös peakokk Jorma Riivaldiga, kes on elupõline otepäälane. Teeme väga tihedat koostööd tootearenduses ning samuti käib töö juba ka järgmise aasta suvehooaja uute toodete tootmiseks.

Soovime aidata ka Eesti talusid jõudmaks poekettide müügilettidele. Meie väljatöötatud toodete retseptuurid on ainulaadsed ja kõiki meie tooteid, mis tulevikus plaanis on, ei ole võimalik tänases situatsioonis Eestis toota ainult ühes lihatööstuses, seetõttu valmibki see üle Eesti.

Valeväide 2:  Nimelt käis mõne aja eest tema [Otepää Lihatööstuse Edgar omaniku Maie Niidu] juures Saaremaa Lihatööstuse müügimees, kes tahtis kangesti Otepää Lihatööstust ära osta.

Otepää Lihameistrid OÜ ei ole kunagi tahtnud osta Otepää Lihatööstust Edgar.

Valeväide 3:  Niidu sõnul on konkurendid lisaks Otepää nimele üle võtnud ka teatud kujunduselemendid, mis näitab, et tegu on meelega eksitamisega.

Otepää Lihameistrite kaubamärgi kujundus on Otepää Lihatööstus Edgar omast erinev nii värvide kui ka oma kujunduse ning olemuse poolest. Otepää Lihameistrite pakendite puhul on hoopiski tegu esimese lihatootjate retrostiilis tootekujundusega.

Valeväide 4:  Saaremaa Lihatööstuse suuromanik on teatavasti praamikuningas Vjatšeslav Leedo, kellele riik laevanduse eest igal aastal dotatsiooni maksab.

Saaremaa Lihatööstuse omanik on Vjatšeslav Leedo ning näiteks Rakvere Lihakombinaadi omanik on HKScan, ent see kõik ei puutu kuidagi antud loosse. Ajakirjaniku loodud seos Otepää Lihameistrite ja praamidotatsioonide vahel on alusetu.

Valeväide 5:  Kui Stockmanni lihaosakonnast eile õhtupoolikul Otepää Lihameistrite kohta küsisime, käis teenindaja poe tagaruumis asja uurimas ja ütles siis, et Otepää Lihameistrid on pankrotis ja nende toodangut enam müügil pole.

Tundub täiesti hämmastav, et ajakirjanik kasutab ühe ettevõtte majandusliku olukorra kirjeldamiseks ainsa allikana toidupoe anonüümset müüjat, vaevumata sealjuures saadud andmeid isegi üle kontrollima. Otepää Lihameistrid OÜ on täiesti tegutsev ja täies elujõus ettevõte.

Meie toodete turustajateks nii Eestis kui Soomes on AS Pinus, millel on väga hea logistika üle Eesti. Otepää Lihameistrite tooted on turul vastu võetud väga hästi ja esimesed müügid on olnud edukad. Esimesed partiid oleme müünud ka Soome, kus nõudlus on samuti kasvav.
Kuna Otepää Lihameistrite toodete maitsed ei ole välja töötatud vaid sea-ja veiseliha toodetele, siis võin öelda, et turule on tulevikus lisaks tulemas nii lamba-, kana-kui ka kalatooted.

Täna peame läbirääkimisi ka ühe suitsusinke ja suitsuvorste tootva taluga, et tuua turule järgmise aasta alguses ehe talusuitsuliha ja suitsuvorstid. Tahame Eesti rahvale pakkuda uue kaubamärgi näol midagi erilist, et poodi minnes oleks olemas veel üks Eestis toodetud kaubamärk, mida ostes saab alati kvaliteedis ja toodete parimas maitses kindel olla.

Loodame, et hinnangu Otepää Lihameistri toodetele annab ikkagi tarbija, mitte konkureeriv lihatööstus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles