ERR.ee: Kuressaares peab kiirabi asendama sotsiaaltöötajaid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Peeter Langovits.

Kuressaare haigla kiirabibrigaadid on selle aasta esimestel kuudel käinud umbes paarsada korda rohkem väljakutsetel kui mullu samal ajal, kuigi paljudel juhtudel oleks vaja olnud hoopis sotsiaaltöötajaid ja perearste.

Kiirabiautosse on ära mahutatud kõik vajalik, et saaks aidata inimest trauma, mürgituse või äkkhaigestumise korral. Kuressaare haigla kiirabi velskribrigaadidel tuleb aga just viimasel ajal tihti sõita inimese kroonilistest haigustest tingitud probleeme lahendama, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Inimestel on tekkinud probleemiks tema krooniliste haiguste ravimite korrapärane võtmine. Põhjuseks kas rahapuudus, mis on ravimite väljaostmist takistanud, või ei saa ta neid kätte, kuna ei ole, kes neid koju tooks,» rääkis Kuressaare haigla kiirabiüksuse juhataja Mare Kirr.

Suure osa neist sõitudest aga moodustavad nii-öelda sotsiaalsed kutsed, kus tegelikult oleks vaja hoopis sotsiaaltöötajaid ja perearste.

Eelmisel nädalal toimunud sotsiaal- ja tervishoiuteemalisel ümarlaual Kuressaare haiglas jõuti selleni, et kiirabi hakkab sellistest patsientidest teada andma haigla sotsiaaltöötajale. Eile antigi esimese 14 inimese olukorrast ülevaade edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles