Tarbijakaitse: energiajookide müügipiirang on seaduslik

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajoogid on noorte seas popid, hoolimata oma kahjulikust mõjust.
Energiajoogid on noorte seas popid, hoolimata oma kahjulikust mõjust. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tarbijakaitseameti kinnitusel võib kaupmees kehtestada teatud kaupadele müügipiirangu, seega ei ole Rimi tänane  otsus alla 16-aastastele energiajooke mitte müüa kuidagi seadustega vastuolus.

«See (müügipiirang – toim) ei lähe seadusega vastuollu, sest Eestis kehtib lepinguvabadus,» kinnitas tarbijakaitseameti pressiesindaja Siiri Erala. Ta lisas, et kui üks kauplus seab sellise piirangu energiajookide müügile, on see igati positiivne ja tarbijakaitseamet toetab seda algatust. «Euroopas on teisigi riike (näiteks Rootsi), kus poed on näidanud üles vastutustundlikkust ja keelduvad lastele energiajooke müümast.»

Täna teatas Rimi, et ei müü enam alla 16-aastastele energiajooke ning kui poemüüjal tekib kahtlus energiajoogi ostja vanuses, siis küsib ta enne ostu isikuttõendavat dokumenti. Teised suured poeketid nagu Selver, Prisma ja Maxima aga kinnitasid, et ei kavatse sellist piirangut sisse viia ning nende hinnangul tuleks sellised piirangus sätestada seaduse tasandil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles