Tallink küsib parfüümiostjatelt kilekoti eest raha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki alus.
Tallinki alus. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Esmaspäeval Tallinki laevaga Helsingist Eestisse tulnud naine sai parfüümi ostes üllatusega teada, et nüüd tuleb tal maksta ka väikse kilekoti eest.

Lugeja sõnul hakkas ta Tallink Shuttle'i laevapoes parfüümi eest tasuma, kui kassapidaja ilmselge ebamugavustundega ütles, et nüüd maksab väike kilekott viis senti. Naine loobus kotist ja pani parfüümi niisama ridikülli. Lugejat paneb imestama, et laevafirma, mis müüb parfüüme korraliku juurdehindlusega, küsib kotikese eest raha.

Tallinki pressiesindajale Luulea Läänele sõnul on suured kilekotid laevafirmapoodides olnud tasulised kogu aeg, aga nädalapäevad tagasi otsustati kehtestada sümboolne, viiesendine tasu ka parfüümipoe väikestele kilekottidele.

«Muudatuse eesmärk on suunata reisijat keskkonnasäästlikumalt tarbima. Soovime selle sammuga panna inimesi rohkem mõtlema, kas kõikide väikeste toodete jaoks on siiski eraldi kilekotti vaja ning sellega piirata keskkonnale negatiivset mõju omavate kilekottide tarbimist,» põhjendas Lääne laevafirma otsust.

Ta lisas, et parfümeeriapoes olevad tooted on reeglina väiksed, kuid hoolimata sellest tuli sageli ette kõikide pisitoodete pakkimist eraldi kilekottidesse. Kindlasti mängis tema arvates rolli see, et senini olid kilekotid tasuta.

«Uued kilekotid on osaliselt taaskasutatud materjalist ning nende müügist ettevõte tulu ei teeni,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles