Linnatranspordi juht: trollibussidel pole tulevikku

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna autobussikoondise liinibussid.
Tallinna autobussikoondise liinibussid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna Linnatranspordi juhi Enno Tamme sõnul pole trollibussidel pikemas plaanis tulevikku ning panustama peaks pigem hübriidbusside ostmisesse.

Busside eelistamise põhjuseks toob Tamm tõusva elektri kilovati hinna vabaturul, trollide kalliduse (troll on umbes neli korda kallim kui tavabuss), tehnika ja infrastruktuuri kalli ülalpidamishinna, busside universaalsuse võrreldes trollidega ning uute busside keskkonnasäästlikkuse, kirjutab transpordi ametiühingu kuukiri.

Tamme sõnul mängib ühistranspordi liinimahtude suurendamisel ja kvaliteedi tagamisel rolli kolm põhikomponenti: tasuta sõit Tallinna elanikele alates 2013. aastast, ühistranspordi rajad ning uued säästlikumad ja mugavamad veeremid. Lisaks tahetakse uute piletivalidaatoritega hinnata täpselt reisijate voogusid kõigil liinidel, et paremini planeerida liine ja liinimahtusid.

Tulevaks aastaks on Tallinna Linnavalitsus tellinud tänavusega võrreldes umbes 20 protsenti suurema liinimahu. Enno Tamme sõnul on sellega seoses vaja juurde palgata enam bussi-, trolli- ja trammijuhte. Uute töötajate otsimine juba käib, kuid Tamme sõnul on juurde vaja tunduvalt rohkem juhte, kui praegu turul võtta on. Et suurenenud liinimahtu teenindada, on eelmisel aastal soetatud 70 uut bussi ning käimas on ka trammiliikluse infrastruktuuri uuendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles