Eestlased tutvustavad Riias oma mahetoitu

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pajumäe talu mahetoit.
Pajumäe talu mahetoit. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

5.- 8. septembrini toimub Riias rahvusvaheline toidu-, tehnoloogia- ja pakendimess Rigafood 2012, kus eestlased on väljas oma mahetoodanguga.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatud Eesti tootjate ühisstendil tutvustavad oma tooteid Taarapõllu talu, DGM Shipping, Pajumäe talu ja Mahetark.


Pajumäe talu tutvustab Riga Foodil mahepiimatooteid nagu kohupiim, jogurtid, kohupiimakreemid, koor ja või. Messil loodetakse saada infot ja kontakte Läti ettevõtete kohta, et kaardistada võimalusi oma toodete turustamiseks lõunanaabrite juures.


Mahetark tutvustab Riia messil jõhvika- ja astelpajumarmelaadi; siirupeid astelpajust, jõhvikast ja kuusevõrsetest, astelpaju- ja astelpajuseemneõli.

Taarapõllu talu puuviljadest ja marjadest valmistatud tooted jõuavad Läti turule lähiajal, juba valmistatakse ette lätikeelseid tooteetikette.


DGM Shipping on viimastel aastatel panustanud oma toodangu kvaliteeti, mitu selle  toodet kannab Tunnustatud Eesti Maitse kvaliteedimärki. Ka on DGM Shippingu Briis-sarja tooted saanud mitmetelt rahvusvahelistelt messidelt tunnustust. Firma esindaja sõnul müüakse nende tooteid kõikides suuremates kauplusekettides ka Lätis.


Ühtlasi tutvustab Profexpo Riia messikülalistele ja osavõtjatele Tallinna toidumessi võimalusi. Siia oodatakse nii erialainimesi kui ka lihtsalt Eesti toidust ja toidutööstustest huvitatud inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles