Dekoratiivvärvi abil saab kodu efektselt värskendada

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristiina Eljandi kogu

Siseseinte värskendamiseks on palju erinevaid võimalusi alates suurejoonelistest tapeetidest ja kangastest ning lõpetades vineeriga. Viimasel ajal on järjest rohkem hakatud kasutama ka dekoratiivvärve, kirjutab sisustusportaal

sisustus.ee.

Dekoratiivärvid sobivad igale poole, andmaks uut hingamist ja loomaks efektseid lahendusi nii vannituppa, koridoridesse, elutuppa kui ka büroodesse.

Kuna dekoratiivärve on väga erinevaid ning nende kasutamine kohati keeruline, on kindlam võtta appi professionaal, et tagada kvaliteetne lõpptulemus.

Üldjuhul on nõuded dekoratiivvärvide aluspinnale samasugused nagu tavavärvide puhulgi. Toodetega, mis jätavad mati lõpptulemuse, õnnestub aluspinna vigu veidi peita, samas läikiva pinnaga tooted toovad kõik defektid esile.

Aluspinna suhtes on vähem nõudlikud struktuurvärvid või tooted, millel kasutatakse täitvaid kruntvärve: nende puhul piisab tavaliselt vuukide pahteldamisest või siis jämepahtli kihist. Kuid kuna paigaldusviise on nendel värvidel erinevaid, on siiski soovitatav dekoratiivvärvide kasutamist iseseisvalt mitte ette võtta.

Sisustus.ee sisekujundaja Kristiina Eljandi üheks lemmikuks on Swahili - Itaaliast pärit dekoratiivvärv. Lõpptulemusena jätab see liivase efekti ja tugevalt läikiva pinna. Sellist valguse ja varju mängu ei ole võimalik saavutada ühegi teise tootega.

Aluspind peaks olema sile ja sirge. Vajalik on kasutada spetsiaalset kruntvärvi, millele on võimalik mugavalt pinnavärvi kanda. Pinnavärv kantakse peale tihedama karvaga pintsliga, parima tulemuse saavutamiseks on oluline nn. liivatera laiali ajamine ja üleminekurantide hajutamine. Kui kanda lisakihina peale lakk, siis sobib see kasutamiseks ka niisketes ruumides.

Dekoratiivvärvide maailm areneb kiiresti ja pidevalt tuleb turule uusi tooteid. Kindlasti on võimalik leida igale maitsele sobivaid lahendusi juba praegu, alates hinnatundlikest säästuremontidest kuni tõelise luksuseni välja.

Samuti sobivad paljud tooted kasutamiseks ka niisketes ruumides või isegi väljas, pinnad on üldjuhul vastupidavad ja kerged hooldada. Parima lõpptulemuse saavutamiseks tuleks kindlasti arvestada valgustusega ja võimaluse korral küsida soovitusi asjatundjatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles