Soomlased panid kaupluses liha külge turvaelemendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihamüük Tallinna keskturul.
Lihamüük Tallinna keskturul. Foto: Mihkel Maripuu

Võitluseks lihaletilt näppajate vastu hakkas üks Helsingi poekette kallimat liha turvaelementidega varustama. Eesti supermarketid on aga hädas hoopis teiste toiduainete varastamisega.

Lihamaiad pätid on Helsingis Ruoholahti K-Citymarketi nii kaugele viinud, et liha otsustati hakata kaitsma varguskaitsealarmiga - nüüd on poe väärislihaletis müüdavate lihakäntsakate ja gurmeesingi ümber rihmataolised plastturvaelemendid, vahendas Õhtuleht.

Siiski polevat soomlaste sõnul tegu uue asjaga – liha hakati nende mail turvaelementidega kaitsma juba neli aastat tagasi, kui majandus alla käis.

Et poe turvakaamerad, -mehed ja -väravad lähiajal ka Eestis lihaturvaelementide näol täiendust saaksid, meil veel karta ei ole. Lihavargus pole hoolimata rajust hinnatõusust Eesti poevarastele veel pähe tulnud.

Poodide esindajad ütlesid, et Eestis varastatakse peamiselt alkoholi, kohvi, šokolaadi, kosmeetikat, juustu ja kalamarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles