Libalaenupakkujad kimbutavad foorumites kergeusklikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutipettused koguvad üha enam hoogu.
Arvutipettused koguvad üha enam hoogu. Foto: Mihkel Maripuu

Libalaenupakkujad on laiendanud oma tegevusvälja, otsides kliente vigases eesti keeles ka erinevates foorumites.

Saare Hääl kirjutas, et portaalis Saarlane.ee ripub laenupakkumine, kus ingliskeelsest tekstist on tõlkemasina abil sündinud järgmine pakkumine: «Ma Phil Moore on usaldusväärne laenu, ma ise usaldusväärne laenufirma, annab välja laenu intressimäära 3 protsenti sõbralikult aega 1 kuni 30Yrs ainult, ma pakun välja erinevat tüüpi laen.»

Lisatud on ka e-posti aadress juhuks, kui keegi on laenust huvitatud. Phililt saab nii isiklikku, firma-, äri- kui ka õppelaenu.

Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul võivad pakkumisi kõik saata, kuid nende avaldamise otsuse langetab iga portaal ise.

«Siinkohal tuleb arvestada finantsteenuste reklaamile kehtestatud nõuetega ehk lisada hoiatus, et tegemist on finantsteenuse reklaamiga, ning välja peab olema toodud krediidikulukuse määr jne,» selgitas Turetski.

Igal juhul ei soovita ta inimestel eraisikutelt laenu võtta ja juriidiliste isikute puhul oleks mõistlik veidi tausta uurida ning teabelehe ja laenulepingu tingimustega eelnevalt tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles