Uuring: Eesti elanike rahulolematus oma tuludega on muutunud üldiseks

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse ja Eesti Konjunktuuriinstituudi koostöös tehtud värske uuring näitab, et Eesti elanike rahuolematus oma tuludega kasvab ning 40 protsenti küsitletutest kavatseb olukorra parandamiseks midagi ette võtta.

Uuringu kohaselt on Eesti elanike rahulolematus oma tuludega aasta jooksul suurenenud. Kui mullu teatas iga viies küsitlusele vastanu, et pole oma sissetulekutega üldse rahul, siis tänavu oli täielikult rahulolematuid juba enam kui iga neljas.

«Rahulolematus oma tuludega on muutunud üldiseks, vaid noored ja kõrgema sissetulekuga inimesed on oma tuludega rahul, lausus  Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse juhataja Anne Sägi.

Vaid neli protsenti uuringus osalenutest nentisid, et võivad oma tuludega väga rahule jääda.

Uuringust selgub, et rahuolu ja hinnanguid sissetulekutele mõjutavad oluliselt töö olemasolu, sissetuleku suurus ja haridustase. Tuleviku suhtes on optimistlikumad need vastanud, kes on juba oma sissetulekutega rahul. Iga teine neist leiab, et suudab oma tulusid järgneva aasta jooksul suurendada.

Sägi sõnul on aga rahulolematud aastaga enam lootust kaotanud. 67 protsenti inimestest, kes ei ole oma tuludega rahul, ei näe ka võimalust oma tulusid järgneva aasta jooksul suurendada. «Mehed on tulude suurendamise osas lootusrikkamad kui naised,» rääkis Sägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles