Uuring: pensionärid on aastaga tuleviku suhtes muutunud optimistidest pessimistideks

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmisel aastal olid 65-aastased ja vanemad oma sissetulekutega kõige enam rahul, siis nüüd enam mitte.
Kui eelmisel aastal olid 65-aastased ja vanemad oma sissetulekutega kõige enam rahul, siis nüüd enam mitte. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kui eelmisel aastal olid pensionärid oma sissetulekutega kõige enam rahul, siis tänavu on olukord muutunud ja nad on väikese sissetulekuga perede kõrval kõige rahulolematumad, selgub  Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse ja Eesti Konjunktuuriinstituudi koostöös läbi viidud uuringust.

Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse juhataja Anne Sägi tõdes, et tervelt 93 protsenti pensionäridest ning 84 protsenti  peredest, kelle kuusissetulek jääb alla 400 euro, märkisid vastuseks, et ei näe võimalust oma sissetulekuid suurendada. «Kui eelmisel aastal olid 65-aastased ja vanemad oma sissetulekutega kõige enam rahul, siis nüüd enam mitte,» märkis Sägi.

Noorte optimism tuleviku suhtes on aga märgatav. «Üle poolte vastanutest vanusegrupis 16-29-aastased nentisid, et on oma sissetulekutega rahul. Samuti näevad noored ühe võimalusena oma tulude suurendamiseks välismaale tööle minekut,» selgitas Sägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles