Toidupank laienes Järvamaale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank kogub ja jagab abivajajatele toiduaineid.
Toidupank kogub ja jagab abivajajatele toiduaineid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Järvamaa on kümnes paik Eestis, kus hakkab tegutsema toidupank.

«Toidupanga loomine Kesk-Eestisse oli väga vajalik samm, sest ka siin on toiduabi vajadus ilmne,» ütles Järvamaa Toidupanga tööd koordineerima hakkav Peedu Pärl.

Uue heategevusorganisatsiooni tööd on juba ka toetatud. «Annetustena oleme saanud vajalikku inventari, mis võimaldab tööga pihta hakata – oleme väga tänulikud nii maavalitsusele mööbli kui ka AS Taigile arvuti eest,» märgib Peedu Pärl rõõmsalt.

Uue toidupanga teeninduspiirkonnaks on kavandatud kogu Järvamaa, kontori- ja laoruumid paiknevad Türil. Toiduabi hakkab esialgu saama 30–40 peret. Kuna toidupankadest saavad ennekõike abi  allpool toimetulekupiiri elavad väikeste lastega või paljulapselised pered, siis teeb ka vastne toidupank tihedat koostööd kohalike sotsiaaltöötajatega, et abivajajad välja selgitada.

Järvamaa toidupangal on juba olemas koostöö­kokkulepped mitmete tootmis- ja kaubandusettevõtetega, sh Järva Tarbijate Ühistuga.

Eestis on tänaseks juba kokku kümme toidupanka – Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Viljandis, Rakveres, Narvas, Jõhvis, Põlvas ja nüüd ka Eesti südames, Järvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles