Saapal tald lahti, aga raha tagasi ei saa

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalatsitega on alailma probleeme.
Jalatsitega on alailma probleeme. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Maardu elanik Jekterina sõdib juba viis kuud firmaga NS King, mille töötajad keelduvad talle lahtise tallaga saabaste eest raha tagastamast, kuna ekspertkomisjoni otsus oli, et see tootja defekt ei sega käimist, kirjutab DzD.ee.

Kauplus pakub 60 eurot maksnud Mustangi firma saabaste remondi kompenseerimiseks vaid 30 protsenti nende maksumusest. Balti Eksperdi osaühingu ekspertiisi otsuse järgi ei sega tehase praak, mille tõttu jalatsite tald liimist lahti tuli ja liigub, nende kasutamist.

Eksperdi vastuses on kirjas, et kui Jekaterina ei nõustu firma pakutud tingimustega, võib ta pöörduda tarbijakaiitseametisse või kohtusse.

«Tahan oma raha tagasi ja ükskõik milline teine variant mind ei rahulda. Kes annab mulle garantii, et pärast remonti tald uuesti lahti ei tule?,» küsib naine.

Tarbijakatiseameti tarbija kaebuste komisjon paraku Jekaterina kasuks otsust ei teinud põhjendades seda eksperdi hinnanguga ja kaupluse pakutud remondi kompenseerimisega.

«Oleme seisukohal, et tootja praaki saab antud juhul parandada ja pakkusime ostjale selleks hinnaalandust. Kui remont ei õnnestu või selle käigus ilmnevad teised vead, oleme valmis ka kauba välja vahetama või raha tagastama.

Jekaterinal on nüüd jäänud vaid võimalus kohtu abi kasutada oma tahtmise saamiseks. «Olen pettunud ja ei tea veel, kas seda tegema hakkan,» lausus naine, lisades, et kohtupidamine on kallis ja keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles