Toorjuustukreemi topsis haigutas tühjus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi toorjuustukreemikarbis jagus magusat kraami vaid karbi ülemisse ossa.
Farmi toorjuustukreemikarbis jagus magusat kraami vaid karbi ülemisse ossa. Foto: Postimehe lugeja

Farmi karamellimaitselist toorjuustukreemi ostnud inimene avastas üllatusega, et tops on pooltäis või õigemini pooltühi. Näiliselt oli tops küll kreemiga täidetud, aga seda võttes selgus, et all haigutas tühjus.

«Mulle Farmi toorjuustukreemid meeldivad ja ostan neid sageli. Midagi sellist pole varem ette tulnud,» kirjutas üks lugeja. Nimelt jättis karp avades igati korraliku mulje, kuid kui esimene noatäis kreemi oli välja võetud, selgus, et kreem oli vaid karbi ülaosas, karbipõhjas aga polnud midagi. «Seda tühja ruumi oli seal ligi sentimeetri jagu,» meenutas magusasõber. «Tegelikult tahaksin ma teada, kuidas on võimalik karpi pooltühjana täita nii, et kreem põhja ei vaju ja niimoodi õhus ripub,» arutles lugeja, kes kummalisest karbist ka pildi tegi.

Farmi turundusjuht Ruta Kallaspoolik kinnitas, et selliste kaebustega pole nende poole varem keegi pöördunud.   «Lihtsalt pildi põhjal pole võimalik selgitada, mis konkreetselt on olnud probleem - puudub info, kas ja kui palju gramme topsis vähem toodet oli, millisel kuupäeval on toode valmistatud jne,» selgitas ta.

Iseenesest on teatud tühi ruum topsis normaalne, sest see on vajalik õige konsistentsi saavutamiseks. Et vältida kondensvee teket jahtuvad kõikide tootjate sula- ja toorjuustud tagurpidi, enne müügile jõudmist keeratakse tops uuesti ümber nö õigetpidi. «Pildi põhjal võin oletada, et ehk polnud toode põhja vajunud,» pakkus ta. Kallaspoolik lisas, et probleem võib olla milleski muus, mida pildi põhjal on raske järeldada.

Farmi esindaja soovitas ettevõtte kvaliteedijuhiga ühendust võtta ja öelda, kui palju karp kaalus ning millal oli toode tehtud.

Tarbija24 poole pöördunud lugeja sellest loobus, kuna tal pole enda sõnul kombeks karp enne söömist üle kaaluda ning alles ta pakendeid ka ei hoia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles