Metanoolitragöödia jätab Tšehhi viinasõbrad kuivale

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metanool.
Metanool. Foto: SCANPIX

Odava ja kergesti kättesaadava alkoholi poolest tuntud Tšehhi on riiki tabanud metanoolisurmade tõttu kehtestanud pretsedenditud piirangud, mis keelavad üle 20-protsendilise alkoholisisaldusega jookide müügi kogu riigis.

19 inimelu nõudnud metanoolimürgituste tõttu keelas Tšehhi valitsus määramata ajaks täielikult kange alkoholi müügi, vahendab Huffington Post.

Kauplustes ja kioskites oli juba varem peatatud üle 30-kraadiste jookide müük, ent tervishoiuminister Leos Hegeri sõnul sellest ei piisanud, sest valdav osa kannatanutest olid saatuslikud joogid soetanud baaridest või restoranidest. Hegeri väitel võib keeld kesta nädalaid, sest umbes 20 protsenti meelelahutusasutustes müüdavast alkoholist arvatakse pärinevat mustalt turult.

Lisaks 19 hukkunule on veel kümned valdavalt Kirde-Tšehhi inimesed haiglaravil, sest jõid viina või rummi pähe puupiiritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles