Pere hülgab igal sügisel oma lemmiklooma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljatud lemmikloomadega on hädas kõik Eesti omavalitsused.
Hüljatud lemmikloomadega on hädas kõik Eesti omavalitsused. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Üks pealinnast pärit pere on juba mitu suve järjest jätnud kassi maha oma Narva-Jõesuus asuvasse suvilasse.

«See on tõepoolest iga sügise häda, et kasse ja koeri jäetakse suvilatesse ning maakodudesse. Sel aastal on mul siiani olnud ainult üks «suvilakass», aga tõenäoliselt ei jää ta viimaseks,» rääkis Põhjarannikule Anastassia Ivlevale, kes pakub Narvas hoiukodu kümnetele kiisudele, ravib nad terveks ja otsib neile uued armastavad peremehed.

Ivleva rääkis, et augustis suvilate rajoonist leitud punane pikakarvaline kassipoiss on praeguseks leidnud juba uue kodu Tartus.

«Ma isegi aiman, kelle kassipoeg see oli. Need inimesed elavad Tallinnas, aga neil on suvila Narva-Jõesuus. Eelmisel sügisel, kui nad lahkusid suvilast, jätsid nad maha oma täiskasvanud kassi. Võtsin ta ajutiselt enda juurde, hiljem leidsin naabrite kaudu nende inimeste telefoninumbri ja palusin looma koju viia. Nad tulid talle järele, aga sel aastal seda kassi enam kaasas ei olnud, ütlesid, et ta on surnud,» rääkis naine.

Ta pakkus, et ilmselt viskas pere kassi lihtsalt mõnes teises kohas autost välja.  «Samal ajal kuulsin, et neil on võetud punast karva kassipoeg, kes mõne aja eest ilmus meie suvila juurde. Ma ei kahtle, et sügisel oleks teda oodanud sama saatus, mis eelmistki kassi. Sel aastal ma ei korranud sama viga ega kutsunud pererahvast kassile järele, vaid leidsin talle uue ja parema kodu.»


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles