Probleem pole parkimiskohas, vaid juhi oskustes

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja.
Parkimismaja. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

Enamik parkimiskohti kaubanduskeskuste juures on 2,5 meetrit laiad, nagu linnatänavate standard nõuab ja kui ühes kohas mahud parkima, teises aga autost väljudes uksega naaberauto külge äestad, tuleb vigu otsida oma manööverdamisoskusest.

Õhtuleht mõõtis parkimiskohtade laiust  Norde Centrumi, kolme Põhja-Tallinnas asuva Säästumarketi, Stockmanni kaubamaja, Rocca al Mare kaubanduskeskuse, lastehaigla ja Laagna tee ääres asuva Maxima juures ja igal pool oli parkimiskoht 2,5 m lai.

Nutika lahendusega paistis silma Kristiine kaubanduskeskuse parkimismaja, kus jooned on maha värvitud nii, et autode vahele jääb ala ka jalakäijatele.

Kristiine keskuse turundusosakonnast selgitatakse, et parkimismajas on malli võetud Euroopast ja jalakäijatele jooniti maha eraldi saared, tegelikult on ruumi ikka 2,5 meetrit auto kohta.

 Autole mõeldud vahe laiuseks näitab mõõdulint kaks meetrit ja autode vahele jääva ala laius on 50 sentimeetrit ja auto suudetakse ka kitsamasse joontevahesse ilusti sisse manööverdada ning kõigil on parem sõidukisse siseneda või sealt väljuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles