Elisa keeldub tähtajalisest lepingust taganemisest

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetipulk
Internetipulk Foto: Tairo Lutter

Elisa klient kurtis, et teenuspakkuja on teda petnud ning keeldub tähtajalise lepingu lõpetamisest. Elisa kinnitusel saab klient nende teenust edukalt kasutada ning seetõttu ei pea nad lepingu lõpetamise taotlust põhjendatuks.

Käesoleva aasta juunikuus sõlmis Tartus elav klient Elisaga mobiilse interneti lepingu Elisa Mint Strong. Rahulolematu klient kirjutas, et leping lubas talle interneti üleslaadimiskiirust alates 2 Mbit/s, kuid tegelikkuses oli kiirus keskmiselt kõigest 10 kilobaiti sekundis.

Praegu seisab Elisa kodulehel, et Elisa Mint Strong pakub interneti üleslaadimiskiirust kuni 2 Mbit/s, mis tähendab, et lepingutingimusi on muudetud.

Kaebaja sõnul pole ta internetti lubatud määral kasutada saanud ning ta soovib tähtajalist lepingut leppetrahvi tasumata lõpetada. Kokku on ta esitanud Elisasse neli kirjalikku pretensiooni ning käinud esinduses.

Tema kirjadele vastati, et nõrgas siselevis on süüdi nii maastiku eripärad, puudevõra, maja iseloomulik ehitis kui ka ilmastik.

Elisa suhtekorraldaja Marika Raiski sõnul pakkus Elisa kliendile antenni kasutamise võimalust ning alandas tema kuutasu kaheks kuuks poole võrra.

Raiski väitel on klient alates liitumise hetkest siiski igakuiselt aktiivselt mobiilset internetti kasutanud. Juulikuus oli kasutatud andmemaht 11 gigabaiti ning augustikuus 5 gigabaiti.

Tähtajalise lepingu lõpuni on jäänud üks aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles