Verekeskus kutsub aiapidajaid õunu loovutama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Põhja-Eesti verekeskus tegi üleskutse aiapidajatele, et nad tooksid doonoritele pakkumiseks oma aias õunu.

«Tegime üleskutse sellepärast, et doonoritele midagi värsket pakkuda,» rääkis üleskutsest Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse spetsialist Regina Kaasik. Ta lisas, et kodumaised õunad on hea täiendus sellele, mida tavaliselt pärast vereloovutust pakutakse, nagu näiteks  küpsised, mahl, soojad joogid. «Usume, et doonoritel oleks kodumaiste õunte üle hea meel,» arvas Kaasik.

Õunte loovutamise üleskutse avaldati eile pärastlõunal ja juba paari tunni jooksul võtsid mõned inimesed keskusega ka ühendust. Sarnane üleskutse tehti ka paar nädalat tagasi, kuid siis sellele ei reageeritud. «Ei teagi, mis põhjus võis olla, kas kuuldavasti kehv õuna-aasta või oli aeg liiga varajane,» tõdes Kaasik.

Nüüdne üleskutse kehtib kuni õunaaja lõpuni. «Palume aga inimestel enne verekeskusesse õunte toomist võtta ühendust telefonil 617 3007 või kirjutada regina.kaasik@regionaalhaigla.ee, vältimaks liigset õunauputust ja seda, et õunad raisku lähevad,» pani verekeskuse esindaja aiaomanikele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles