Facebook kummutab kuulujutud privaatsõnumite avaldumise kohta

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: ROSLAN RAHMAN/AFP

Suhtlusportaal Facebook teatas, et kuulujutud, nagu ilmuksid privaatselt saadetud sõnumid kasutajate ajajoonele vanade postitustena teistele nähtavaks, ei vasta tõele.

Segadus tekkis eile Prantsusmaal, kui 2007. aastal saadetud sõnumid ilmusid inimeste ajajoontele. Suhtlusvõrgustiku kasutajad hakkasid oma profiili kontrollima, kartes, et võimalikud vanad ja piinlikkust tekitavad isiklikud vestlused on kõigile vabalt nähtavad, kirjutab The Guardian.  

Facebooki pressiesindaja sõnul pöördus nende poole käputäis mures kasutajaid ning pärast uurimist leiti, et tegemist polnud privaatsõnumitega, vaid vanade postitustega, mis olid juba tol hetkel avalikud.

Firma arvates tekitas probleemi asjaolu, et 2007. aastal käsitlesid inimesed portaali teisiti. Näiteks ei olnud selleks ajaks loodud «kommenteeri» nuppu. Seega kasutati seinapostitusi praegusest oluliselt rohkem. Firma lubab, et uuel ajajoonel pole privaatsõnumite avaldumine mingil juhul võimalik.

Facebooki aktsia kukkus kulutulena levinud kuulujuttude taustal New Yorgi kauplemispäeva lõpuks 9 protsenti, 20,79 dollarile. Tegemist on suurima kukkumisega alates 27. juulist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles