Legendaarse «Jõgeva kollase» tervendatud paljundusmaterjal on taas müügil

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulid.
Kartulid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänu Eesti põllumajandusteadlaste heale tööle on jälle võimalik osta kuulsa kartulisordi «Jõgeva kollane» tervendatud paljundusmaterjali.

Jõgeva sordiaretuse instituudi teaduri Ilmar-Aarend Polli sõnul on sordiaretuse instituudil Jõgeva kollast maas 0,3 ha suurusel põllulapil ning kokku tuleb Eestis müüki ehk 4,5 tonni seemet, kirjutab Saarte Hääl. Ehkki «Jõgeva kollane» on Eesti kartulikasvatusajaloos üks legendaarsetest sortidest, võib Polli hinnangul vabalt juhtuda, et selle kartulisordi tahtjaid ei pruugi olla kuigi palju.

«Oleme sellist asja ennegi näinud. Vigrit ka paljud muudkui küsisid ja küsisid, aga kui me seda siis lõpuks paljundasime, tuli kartul viimaks metssigadele anda,» rääkis Polli.

Hilise valmimisajaga «Jõgeva kollast» peetakse väga maitsvaks lauakartuliks. «Jõgeva kollase» aretas tuntud sordiaretaja Julius Aamisepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles