Toitumisteadlane: maisisiirup pole rasvumise ainupõhjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Liebert.
Tiiu Liebert. Foto: Toomas Huik/Postimees

Toitumisteadlane Tiiu Liebert, kes on ka ise palju Ameerika Ühendriikides käinud ja maisisiirupi kohta uurinud, ütles, et see ei ole siiski ameeriklaste rasvumise ainuke põhjus.

«Nad otsivad praegu meeleheitlikult mingit põhjust ja nüüd kevadel oli vist CBSis saade «60 minutit», kus siis nad leidsid, et maisisiirup on kõiges süüdi,» rääkis Liebert. «Kõrge fruktoosisisaldusega siirup soodustab rasvumist, aga ei ole ainus põhjus. Suurt rolli mängib siin vähene kehaline koormus ja üleüldised toitumisharjumused.»

Maisisiirupist tuleks Lieberti sõnul siiski pigem loobuda, kuna suure fruktoosisisaldusega magusaine on madalama glükeemilise indeksiga ega soodusta täiskõhuhormoonide eritumist.

Kui Liebert ise ligi poolteist aastat tagasi maisisiirupi probleemiga tegeles, siis Eesti toodetes ta selle massilist kasutamist ei märganud. Isegi näiteks Coca-Cola seda oma jookides ei kasuta ja osa firmasid on öelnud, et plaanivad minna tagasi suhkrusiirupi peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles