Haiglate liit näeb tervishoiule lisaraha võimalusi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane streigieelne kohtumine - vasakult Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik, Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee ja haiglate liidu juht Urmas Sule vestlemas Hanno Pevkuriga.
Viimane streigieelne kohtumine - vasakult Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik, Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee ja haiglate liidu juht Urmas Sule vestlemas Hanno Pevkuriga. Foto: Raigo Pajula

Haiglate liidu juht Urmas Sule tõi pärast tervishoiutöötajate üldkoosolekut välja, et kõik, ka poliitikud, olgu nad vasak- või parempoolsed, saavad aru, et tervishoidu on täiendavaid rahalisi vahendeid vaja. Sule meelest on nende leidmine reaalne.

«Kui me kulutame siseriiklikust kogutoodangust võrreldes teiste riikidega tervishoiu peale vähem, siis ei tasu imestada, et inimesed tülli lähevad,» ütles haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule tuues välja ka, et Eesti tervishoiusüsteemis kasutatakse ühte sissepandud rahaühikut kõige efektiivsemalt.

Lisaraha tekiks haigekassast haigushüvitiste väljaviimisel

Pikemas perspektiivis pidas Sule asjalikuks tervishoiutöötajate üldkoosolekul välja käidud mõtet viia haiguspäevade raha maksmise kohustus haigekassast välja. «Haigushüvitiste väljaviimisel haigekassast töötukassasse, kus hetkel ressurssi on täiesti piisavalt, oleks võimalik tekitada üle 60 miljoni euro lisavahendeid, mida saaks kasutada tervishoiu jaoks,» kommenteeris Sule lisades, et tema arust oleks see otsus realiseeritav 2014. aasta alguseks. «See võiks anda täiendava hoova tervishoiu jaoks,» usub Sule.

Järgmisel aastal peab Sule kõige olulisemaks siiski tervishoiutöötajate palkade tõstmist ning haigekassa poolt väljapakutud 3 ja 6 protsenti ei ole tema hinnangul piisav. Palgatõus peaks korvama inflatsiooni.

Haiglate liidu arvates on lisavahendite leidmine reaalne ka praeguse haigekassa eelarve puhul. Näiteks võiks palku tõsta ravijuhtude suurendamise asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles