Võru tarbijate ühistus käib võimuvõitlus

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru Tarbijate Ühistu rändkaupluse ringsõit.
Võru Tarbijate Ühistu rändkaupluse ringsõit. Foto: Ove Maidla.

Võrumaa kaubanduses tugeval positsioonil olev tarbijate ühistu viskleb võimuvõitluses, selle venimine mõjutab kindlasti ka ettevõtte igapäevast tegevust.


Võru tarbijate ühistu nõukogu vabastas esmaspäeva õhtul ametist ettevõtet üheksa kuud juhtinud Andres Visnapuu, talle pannakse süüks paleepöörde korraldamist ühistu volikogus.

Uued volinikud peaksid homme kogunema ettevõttele uut nõukogu valima, kirjutab Võrumaa Teataja.

Tarbijate ühistus puhkenud võimuvõitlus jõudis avalikkuse ette pärast hiljutisi volinike valimisi, kui ilmnes, et muutustega ühistu volikogus kaasnevad ilmselt suured muudatused ka selle nõukogus ning ette­võttes tervikuna.

Nõukogu esimehe Tõnis-Koit Pihu sõnul tegeles voli­nike valimisega Visnapuu, kuid tema tööga ei jäänud nõukogu üldse rahule. Praegu polegi teada, kes saavad koha uues nõukogus ehk kelle kätte kohaliku kaubandushiiu valitsemine läheb.

Visnapuu arvab, et tema tagandamise põhjuseks on Pihu kibestumine, kuna teda uude volikogusse ei valitud.

Visnapuu sõnul käitus nõukogu, kes ise mõne päeva pärast volitused kaotab, teda tagasi kutsudes valesti, sest sellega kaasneb ühistule suur kulu.

Toimetuse andmetel on Visnapuule makstav lahkumiskompensatsioon paarsada tuhat krooni. Samas oli ettevõtte kahjum mullu ligi seitse miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles