Eestlaste telefoniarved on nutitelefonide tulekuga kahanenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon
Nutitelefon Foto: Toomas Huik

Kui eelmisel nädalal kirjutasime, kuidas ameeriklaste telefoniarved on nutitelefonide tõttu muutunud nii suureks, et nad peavad meelelahutuse pealt kokku hoida, siis eestlaste kommentaaridest tundub, et siin on toimunud pigem vastupidine.

Üleskutsele jagada, kui palju nende peres nutitelefonide arvetele raha kulub, vastas kümneid inimesi ja selgus, et keskmiselt jääb arve ühe telefoni kohta viie euro kanti ja on seega tunduvalt soodsam, kui mõned aastad tagasi.

«Ma ostsin nutitelefoni ja liitusin vastava paketiga ning maksan nüüd senise 20-30 euro asemel umbes kaheksa eurot kuus. Minu kulutused seega vähenesid,» kommenteeris üks telefoniomanik.

Pigem toovad inimesed välja, et tänu telefoniga e-kirjade saatmisele ja muudele vestlusvõimalusele on nende kõnedemaht langenud.

«Vahest on arve täiesti nullis, sest enamik ajast saab rääkida läbi G-talki, Skype, MSNi ja Facebooki,» kirjutas üks lugeja.

Suuremad on arved siis, kui lisaks on võetud ka telefoni järelmaks. «Koos telefonide järelmaksu ja internetipaketiga kahe telefoni peale kokku umbes 35 EUR. Ei kurda,» kirjutas teine lugeja.

Lisaks nutitelefonidele on Eestis toimunud ka üleüldine sideteenuste hinnalangus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles