Tänavaküsitlus: Kuidas säästa ja mida säästudega teha?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuivõrd säästmisvajadust tähtsustatakse, mille arvelt ja kui palju säästetakse ning mida nende säästudega tehakse, küsisime erinevatelt inimestelt.

Margus Merelaid, müügikonsultant

Kindlasti ei ole mõtet raha pangas hoida, kuna intressid on praegu väga madalad. Soovitaks rahaga midagi mõistlikumat ette võtta. Näiteks on olemas igasuguseid fonde.

Nõu saab ka pangast, kus te oma raha või sääste hoiate, nad on väga vastutulelikud. Mul endal on ka hiljuti kogemus sellega. Anti väga head nõu.

Ma ei ole spetsialist, kuhu investeerida, aga pank annab väga head nõu. On erinevad riskiastmed, riskigrupid ja nad teevad selle väga hästi selgeks. Sukasääres pole aga raha kindlasti mõtet hoida.

Riina Lillemäe, värske ema

Kellelgi ei ole raha üle, aga kui sul on lapsed, hoolimata sellest, et on raske, siis sa ikkagi investeerid kõik võimaliku raha oma koju. Meil konkreetselt on vana maja. Me teeme seal kõik selleks, et lapsel oleks soe ja hea. Eks see tuleb ikka oma toidu arvelt. Peaaegu kõik, mis üle jääb, läheb ehituse peale, et muuta oma maja energiasäästlikumaks.

Anne Sirge, sekretär

Raha üle ei jää, aga puudu tuleb küll. Eks see läheb koduehitusse, remonti, reisimisse ja pensionisambasse. Sellised igapäevaeluks vajalikud asjad.

Kogun ka kolmandat pensionisammast, kuigi mul eriti usku sellesse ei ole. Iga kuu on otsekorraldus, kroonides oli 500 krooni. Aga see võib olla muidugi ka kasutu investeering, ei tea.

Kaspar Kreegimäe, riigiametnik

Mina saaksin küll säästa, aga mul ei õnnestu see väga hästi. Kunagi mõtlesin, et kui saaksin 1000 krooni rohkem, siis saaksin selle säästa. Sain selle, aga ikka kulus see ära.

Nüüd on juba pere ja lapsed, kulusid on juurde tulnud ja elukallidus muudkui tõuseb. Pigem investeerin perekonda ja haridusse. Samas praegu on mul säästmiseks konkreetne motivatsioon.

Plaanin lähiajal kolida ühest kohast teise ja kuna ma tean, mida mul seal vaja on, siis selle najalt suudan küll natuke oma kulutusi piirata. Enda konto alla on tehtud säästukonto ja sinna siis iga kuu midagi panen.

Taavi Gilden, infotehnoloogia tudeng

Elan praegu vanemate kulul ja nad annavad iga kuu mingi raha mulle. Toidu pealt saab väga palju kokku hoida. Nii et kui söögi peale kulub vähem, siis saan kõrvale panna.

Hoian niisama, et kui mingi suurem ost või plaan tuleb, siis saab võtta. Aga pole nii suur summa, et mõtleks kuhugi hoiustamisele. Minu jaoks on natukenegi säästmine ikkagi oluline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles