Majade renoveerimise nõuded karmistuvad

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja rekonstrueerimine
Maja rekonstrueerimine Foto: Margus Ansu

Energiahindade pidev tõus sunnib mõtlema oma elamu energiatõhususele. Uuest aastast karmistuvad ka nõuded majade renoveerimisel.

Korrusmajade renoveerimine on jõudsalt hoo sisse saanud ja selleks aastaks on Kredexi toetused juba otsas. Samas võiksid paljud eramajad olla palju energiatõhusamad kui praegu, vahendasid ERRi raadiouudised.

«9. jaanuarist 2013 hakkavad kehtima uued nõuded ehk kui praegu peab olulise rekonstrueerimise puhul jääma väikeelamutes hoone energiatarve väiksemaks kui 250 KWh ruutmeetri kohta aastas ja korterelamutes 200 KWh, siis pärast 9. jaanuari peab väikeelamutes olema energiakasutus väiksem kui 210 KWh ja korterelamutes 180 KWh,» selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Margus Sarmet.

Sarmeti sõnul ei ole meil siseriiklikult seatud nõuded, kui palju näiteks peab olema villa seinas ja kui hea peab olema aken ja küttekeha, vaid seda arvutatakse dünaamiliselt vastavalt tavakasutuse mudelile.

Energia odavnemist ilmselt loota pole, nii tuleb tegelikult kasuks ka see, et tulevikus ehitatavad uued hooned peavad kohustuslikus korras olema peaaegu 0-energia majad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles