Kehv suvi rikkus kõrvitsasaagi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsaid kasutatakse halloweeni ajal küünlalaternate tegemiseks.
Kõrvitsaid kasutatakse halloweeni ajal küünlalaternate tegemiseks. Foto: SCANPIX

Briti farmerite sõnul võib tänavu tekkida halloween'i-pidustuste ajal kõrvitsapõud, kuna kehva suve tõttu on saak loodetust viiendiku võrra väiksem.

Euroopa üks suurimaid kõrvitsate kasvatajaid, Inglismaal tegutseva David Bowmani saagist on 40 protsenti jaheda suve tõttu siiani rohelised, kirjutab Telegraph.

«See on kohutav, kõrvitsatele ei meeldi niiskus ja külm, aga just selline oligi kogu suvi,» rääkis Bowman, kelle farm  toodab kolmandiku Suurbritannia kõrvitsasaagist.

«Saagi koristamisega oleme 10 päeva graafikust maas ja paistab, et tänavu napib halloween'i (31.10) ajal kõrvitsaid,» tõdes farmer. Ligi 40 aastat kõrvitsate kasvatamisega tegelenud mehe sõnul alustatakse tavaliselt saagi koristusega 1. septembril, kuid tänavu sai selle tööga peale hakata alles 10. kuupäeval.

Ta lisas, et kõrvitsad peaksid nüüd olema juba kollased, kuid ligi 40 protsenti neist on jahedate ilmade tõttu siiani rohelised.
«Nad pannakse lattu ja loodetavasti lähevad nad halloween'i ajaks kollaseks,» sõnas mees.

Enamik kõrvitsaid müüakse Suurbritannias maha just halloween'i ajal laternate tegemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles