Amet ootab teateid ebaausatest elektrimüüjatest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseameti teatel tuleb kauplejatel elektri müümisel avatud turu olukorras järgida Eestis kehtivaid seadusi, sealhulgas hoiduda lubamatute kauplemisvõtete kasutamisest. Amet ootab tarbijatelt teateid ebaausate võtete kohta.

«Kui tarbija tunneb, et elektrimüüja on lepingu sõlmimisel käitunud ebaausalt, agressiivselt ning sel moel tarbija valikuvabadust piiranud, tuleks sellest meile teada anda,» teatas tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste.

Tänaseks pole ametisse jõudvates tarbijapöördumistes seoses elektrituru avanemisega märkimisväärset tõusu olnud. Selle aasta esimesel poolel pöördusid tarbijad seoses elektrienergiaga tarbijakaitseametisse 260 korral, mis moodustab vaid ühe protsendi ametisse jõudnud pöördumiste koguhulgast.

Sooniste loodab, et kõik elektrimüüjad käituvad oma müügi- ja reklaamitegevuses väärikalt ning peavad nii Eestis kehtivatest seadustest kinni. «Tarbijakaitseamet hindab ka omalt poolt turule tulevate ettevõtete tegutsemist ning tarbijatele pakutavate lepingute tüüptingimusi, et need ei rikuks tarbijakaitse- ja võlaõigusseaduse sätteid,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles