Toidukorvi maksumus oli septembris 66,37 eurot

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukorv.
Toidukorv. Foto: Andres Teiss / Scanpix

Septembris 2012 oli TNS Emori uuringu andmetel põhitoiduainete ostukorvi maksumuseks 66.37 eurot ühe inimese kohta, mis on 1.33 eurot (2 protsenti) vähem kui augustis ja 2.31 eurot (3,6 protsenti) rohkem võrreldes eelmise aastaga (september 2011).

Võrreldes eelmise aastaga on toidukorvi valitud toodetest septembris kallinenud enim banaanide (38,7 protsenti), importtomati (37,6 protsenti) ja kanamunade hind (34,6 protsenti). Enim odavnenud on aga kartuli (18,9 protsenti) ja lõhe hind (14,1 protsenti).

TNS Emori põhitoiduainete ostukorvi kuulub üle 50 nimetuse toiduaineid piima-, liha-, teravilja-, kalatoodete ning puu- ja köögiviljade kategooriast, lisaks kanamunad ja suhkur.

Toidukorvi koostamisel on lähtutud põhimõttest, et seal oleks esindatud põhilised tooterühmad sellise osakaaluga nagu need on Statistikaameti leibkonnauuringu andmetel tarbimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles