Noor naine oleks paari tuhande kroonise võla pärast korteri kaotanud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastate eest jahmatas Viktoria Eesti televaatajaid avameelse looga heroiinisõltlaste elust.
Aastate eest jahmatas Viktoria Eesti televaatajaid avameelse looga heroiinisõltlaste elust. Foto: Kalev Lilleorg / SL Õhtuleht.

Kui poleks appi tulnud vabatahtlik justiitsnõustaja mittetulundusühingust Eluliin, oleks invaliidist naine koos väikese lapsega paari tuhande kroonise telefonivõla pärast korterist välja tõstetud.

28-aastane Viktoria Salnikova on Eesti televaatajatele tuntud dokumentaalfilmist «Nime poolest võitja», kus ta räägib avameelselt enda ja teiste heroiinilõksu sattunud noorte inimeste saatusest, kirjutab nädalaleht Den za Dnjom.

Selle aasta alguses ähvardas Ida-Virumaal Sompas elavat naist aga paari tuhande kroonise telefonivõla tõttu korterist väljatõstmine.

Kuigi Viktoria oli sõlminud võla tasumiseks EMTga maksegraafiku, soovis kohtutäitur tema korteri sundmüüki panna, kui ta ei tasu oma võlgu 10 päeva jooksul.

Tänu tundmatuks jääda soovinud juriidilisele nõustajale ühingust Eluliin, kus antakse kriisiabi, vaidlustas Viktoria sundmüügi kohtus. Ta saavutas enda suhtes soodsa otsuse ehk selle, et korter jääb võla tasumisel tagatiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles