Algab leivanädal «Kõige tervislikum kiirtoit»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algab leivanädal.
Algab leivanädal. Foto: Eesti Leivaliit

8.-14. oktoobrini toimub Eestis Leivaliidu eestvedamisel viieteistkümnendat korda üleriigiline leivanädal, mille eesmärk on juhtida eestimaalaste tähelepanu tervislikule rukkileivale, mis on nende hinnangul asendamatuks igapäevatoiduks.

Leivanädalal saavad kõik lasteaiad ja koolid üle Eesti komplektid leivaaabitsast ja töövihikust, mida õpetajad saavad kasutada õppematerjalina iga-aastase leivanädala läbiviimisel. Leiva-aabits tutvustab lastele leiva tähtsust ja saamislugu alates esivanemate  ajast kuni tänapäevase tootmiseni. Leivaaabitsa koostas lastekirjanik Jaanus Vaiksoo, illustreeris Maite Kotta ning kirjastas Menu Kirjastus.

13. oktoobril ootab Eesti Põllumajandusmuuseum kõiki külla traditsiooniks kujunenud Lõikuspüha tähistamisele, et saada osa kõigest leivaga seonduvast ning nautida terve päeva vältel erinevaid väljapanekuid ja atraktsioone.

14. oktoobril saavad kõik väärt muusika austajad osaleda Tartus Peetri kirikus lõikustänupühal, mille lõpetab Tõnis Mägi tasuta kontsert. Traditsiooniks saanud leivanädala lõpuüritus algab jumalateenistusega kell 10, millele järgneb Tõnis Mägi kontsert ning keskpäevast läheb Peetri kiriku koguduse ruumides lahti heategevuslik sügislaat.

Esimene üleriigiline leivanädal toimus 14.- 20. septembrini 1998. aastal. Leivanädala idee sai alguse Halliste kiriku perepäeval kolmteist aastat tagasi ning sellest kasvas välja Eesti Leivaliidu, Eesti Pagarite Seltsi, Eesti Veskiomanike Ühenduse, Põllumajandusministeeriumi, Sotsiaal- ja Haridusministeeriumi projekt «Rukkileib meie laual».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles