Pevkur: residentide palka saaks tõsta 2014. aastast

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur haigekassa nõukogu istungil.
Hanno Pevkur haigekassa nõukogu istungil. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur esitles tänasel tervishoiu tulevikunägemuse töörühma koosolekul hea tahte kokkulepet, mis näeb ette arst-residentidele palgatõusu alates 2014. aastast.

Sotsiaalminster Hanno Pevkur märkis kommenteerides arst-residentide palganõudmisi, et tegu on uue nõudmisega kollektiivläbirääkimistel ning ministeeriumi ettepanek tõsta arst-residentide töötasu 40 tunni eest nädalas aastal 2014 on tingitud riigieelarve praegusest menetlusstaadiumist.

«Kuna riigieelarve menetlus on jõudnud parlamendini, siis meie omaltpoolt maksimumina saame teha ettepaneku, et riigieelarve järgmise aasta menetluses võetakse residentide palk teemaks,» ütles ta.

Pevkur märkis, et kui eelarve parlamendi menetluses õnnestub leida kiiremini vahendeid saab residentide tasu tõsta ka varem.

Kulu arst-residentide palga tõstmiseks on ligi üks miljon eurot aastas. Praegu on arst-residentidel tasustatud töönädalast 32 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles