Mida taimi väetades tähele panna?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väetamine aitab taimedel kasvada.
Väetamine aitab taimedel kasvada. Foto: Liis Treimann/PM

Räpina aianduskooli õpilased ja õpetajad annavad nõu, kuidas saada aru, millal taime väetada ning mismoodi seda teha.

Tegemist on osaga teist aastat toimuvast projektist «Räpina aianduskooli 1000 sõpra», mille eesmärk on harida koole ja lasteaedu taimekasvatuse teemadel. Selle kohta saab lugeda pikemalt projekt kodulehel 1000sopra.aianduskool.ee/et

Videos esinevaid aianduskooli õpilasi juhendavad aianduskooli õpetajad. Nende hinnangul tasub väetada taimi kaks kuni kolm nädalat pärast ümberistutamist, sest selle aja jooksul on istutatud taimed juurdunud.

Väetamiseks võib kasutada looduslikke (orgaanilisi) või  mineraalseid köögiviljaväetisi. Mugavam on aga kasutada vedelväetisi. Väetamisel tuleks kindlasti jälgida pakendil olevat juhist. 

Samuti tuleks väetamisel jälgida, et substraat oleks potis parajalt niiske, sest kuivast mullast taimed toitaineid kätte ei saa. Samuti võib tekkida juurtele väetise põletus ning see kahjustab juuri. 

Loe aianduskooli projekti kohta pikemalt ka siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles