Vaata, kuidas taimi õigesti potti istutada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimed.
Taimed. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Räpina aianduskooli õpilased annavad õpetajate juhendamisel nõu, mida taime potti istutamisel kindlasti tähele panna. 

Enne noorte taimede istutamist tasub muld kätega läbi segada ning vajadusel kasvusubstraati niisutada. Mulda topsi tõstes ei tohiks seda väga kõvasti kinni suruda, sest muidu on pärast keerulisem taime jaoks sõrmega auku uuristada. 

Istutamiseks tasub valida korralikud ja terved taimed. Enne istutama hakkamist tuleb taimi niisutada, sest see aktiviseerib juurte tegevuse. 

Videos õpetatakse, et taim tuleb istutada sama sügavale, kui ta on praegu ehk taime juurekaelani. Kahe näpuga tehakse auk täpselt poti keskele ning asetatakse sinna taim. Pärast istutamist tuleb taimi uuesti kasta. 

Õppevideo on osa teist aastat toimuvast projektist «Räpina aianduskooli 1000 sõpra», mille eesmärk on harida koole, lasteaedu ja aiandusest huvitatud inimesi taimekasvatuse teemadel. Selle kohta saab lugeda pikemalt projekt kodulehel 1000sopra.aianduskool.ee/et või siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles