Poed veel sigarette müügilt korjama ei hakka (20)

Maria Joost
, reporter
Copy

Rimi mängib ideega korjata sigaretid toidukauplustest müügilt. Teised jaeketid seda veel mõelnud pole.

Prisma kommunikatsioonijuhi Piret Lankotsa sõnul on nende sortimendi analüüsis näha, et tarbijate harjumused muutuvad ja tervislike toodete osakaal sortimendis tõuseb. «Aga praegu pole me tubakatoodete müügilt eemaldamise kohta ühtegi otsust vastu võtnud,» märkis ta ja lisas, et kuna 1. juulist jõustuvad tubakaseaduse muutused, siis hakkavad kõik tubakatooted kaupluses saada olema vaid küsimise peale. «See kindlasti mõjutab müüki ja loodetavasti ka tarbijate harjumusi.»

Maxima Eesti tegevjuht Marko Põder sõnas, et nad soovivad kaupmehena küll toetada ja julgustada inimesi terviseteadlike valikute tegemisel, kuid ei saa võtta ostja vabadust otsustada ise oma ostukorvi üle. «Paraku loovad aga igasugused piirangud olukorra, kus tarbimine suunatakse teistesse kanalitesse ja üllas eesmärk tervisekäitumist muuta jääb saavutamata.»

Ka Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido oli eelkõnelejatega nõus. «Sigarettide müük on Eestis rangelt reguleeritud ja ei ole ühegi kaupmehe jaoks oluline sissetulek, küll aga oleme seisukohal, et iga inimene peaks saama oma kodukaupluses ise vabalt valida, mida ta osta soovib ja mida mitte,» ütles ta.

Selveri kommunikatsioonijuhi Rivo Veski sõnul teeb nende ettevõte kauplusi ennekõike oma kliendile mõeldes. «Teeninduse kvaliteet, toodete valik ja ostukeskkond meie kauplustes on täpselt selline, nagu kliendid seda soovivad. Kuigi tubakatooted on tervist kahjustavad, leiame, et valikuvõimalus peab jääma ning klientidele ühepoolselt ebamugavusi me tekitada ei soovi,» sõnas Veski.

Postimehe tehtud tänavaküsitlusest selgus, et suuremal osal vastanutest väga suurt vahet ei ole, kas neid müüakse toidupoodides või mitte. Suitsusõpradest küsitlenud leidsid aga, et kui toidupoest neid enam osta ei saa, siis saab kuskilt mujalt.

Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles